Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:

- meer tijd hebben voor onze patiënten;
- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die middag gesloten. Voor spoedgevallen zijn we wel bereikbaar en wordt er waargenomen door één van de andere huisartsen in Voorhout

Reizigers Huisartsenpraktijk Hooghkamer

Reizigers

U kunt bij ons terecht voor adviezen over medicatie en vaccinaties bij verre reizen.

Als u opgeeft waar u naartoe gaat krijgt u van ons een passend advies, bestellen we in overleg de medicatie en vaccins en kunnen we een afspraak maken voor het vaccineren.

De kosten zijn 30 euro per persoon, liefst contant te betalen. Heeft u een aanvullende verzekering die deze kosten vergoedt, laat u ons dat dan weten. Wij declareren de kosten dan direct bij uw zorgverzekeraar.

Hierbij nog wat sites om u alvast te orienteren:

·         Voor reisadviezen (wel of niet gaan naar  mogelijk gevaarlijke gebieden): www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen

·         voor informatie over vaccinaties en preventie: www.ggdreisvaccinaties.nl

·         www.vaccinatiesopreis.nl

U kunt het formulier hier downloaden.