Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:

- meer tijd hebben voor onze patiënten;
- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die middag gesloten. Voor spoedgevallen zijn we wel bereikbaar en wordt er waargenomen door één van de andere huisartsen in Voorhout

Herhaalrecepten

Voor uw herhaalrecepten heeft u de volgende mogelijkheden:

Online

Via MijnGezondheid.net of de MedGemak-app kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek. Zo kunt u ook herhaalmedicijnen bestellen of een bericht aan de apotheek sturen.

U kunt ook medicijnen via een website aanvragen. Dit kan via de website van de apotheek  of via onze eigen website door onderstaand formulier in te vullen. 

N.B. Houdt u dan wel rekening met onze vakanties, want tijdens  onze vakanties worden er geen recepten door ons verwerkt!

DOWNLOAD FORMULIER

 

Telefonisch

U kunt gebruik maken van een speciale telefoonlijn van de apotheek Voorhout voor te herhalen medicijnen. U hoeft de medicijnen niet meer bij ons te bestellen maar u belt tussen 8.00 en 11.00 uur naar tel.nr. 0252-226 080 van de apotheek. U krijgt gelijk te horen op welk tijdstip u de medicijnen kunt ophalen. Meestal zal dit vanaf 14.00 uur zijn.

Voordat de medicijnen worden opgehaald heeft de apotheker natuurlijk met de huisarts overlegd over goedkeuring van het recept,